Mustikkapiirakan ohje – perinteinen herkku suoraan metsästä

Kun mustikkametsä antaa parastaan, on aika leipoa klassinen suomalainen mustikkapiirakka.
Tämä on resepti, joka on kulkenut sukupolvelta toiselle – yksinkertainen, mehevä ja täynnä kesän makua.

Poimitpa marjat sitten perinteisesti tai Taika Berry -marjanpoimurilla, lopputulos on sama:
lämpimän piirakan tuoksu ja kotimaisen mustikan makea maku.

Helppo mustikkapiirakka (resepti)

Valmistusaika: noin 45 minuuttia
Annoksia: 8
Vaikeustaso: helppo
Avainsanat: mustikkapiirakka, suomalainen resepti, helppo piirakka


Ainekset

Pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte:

  • 4 dl tuoreita mustikoita (poimittu vaikka Taika Berry -marjanpoimurilla)
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja

Päälle:

  • 2 dl ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Valmista pohja:
    • Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
    • Lisää kananmuna ja sekoita.
    • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
    • Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija n. 26 cm).
  2. Lisää mustikat:
    • Ripottele pohjalle mustikat tasaisesti.
    • Sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot.
  3. Tee täyte:
    • Sekoita ranskankerma, muna, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa.
    • Kaada seos mustikoiden päälle.
  4. Paista:
    • 200 °C uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  5. Anna jäähtyä hetki ja nauti vaniljajäätelön tai kahvin kanssa.

Vinkki: Poimi mustikat helposti – ilman kipuja

Mustikkapiirakka on parhaimmillaan tuoreista metsämarjoista.
Mutta poiminta ei aina ole kevyttä – etenkin jos selkä tai polvet ilmoittelevat olemassaolostaan.

Taika Berry -marjanpoimuri tekee mustikoiden keräämisestä helppoa ja ergonomista:

  • Poimi seisten – ei enää kyykistelyä
  • Akku kestää koko päivän
  • Mustikat säilyvät ehjinä ja puhtaina

Lue lisää Taika Berry -marjanpoimurista ja poimi mustikkapiirakkaan marjat kivuttomasti.

Muunnelmia mustikkapiirakkaan

Sitruunainen mustikkapiirakka: Lisää täytteeseen 1 tl raastettua sitruunankuorta.

Suklainen versio: Ripottele mustikoiden päälle muutama pala tummaa suklaata.

Gluteeniton: Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Syysversio: Lisää joukkoon omenanpaloja tai ripaus kanelia.

Mustikkapiirakka – makumuisto lapsuudesta

Suomalaisessa kodissa mustikkapiirakka on enemmän kuin leivonnainen – se on kesän tuoksu ja lapsuuden muisto.
Tuoreiden mustikoiden sininen väri ja makea maku kertovat metsän tarinaa, joka jatkuu sukupolvelta toiselle.

Taika Solutions haluaa pitää tämän perinteen elossa – tekemällä marjanpoiminnasta helpompaa ja kivuttomampaa.
Kun keho voi hyvin, mieli lepää ja piirakka maistuu entistä paremmalta.

Yhteenveto

Helppo mustikkapiirakka on täydellinen tapa hyödyntää marjasadon parhaat hetket.
Ja kun mustikat on poimittu kevyesti ja ergonomisesti, jää enemmän energiaa nauttia siitä, mikä on tärkeintä – metsän rauhasta ja herkullisesta lopputuloksesta.

Tutustu Taika Berryyn ja tee mustikkapiirakasta uusi marjastusperinteesi.

Jaa artikkeli:

Artikkeleita